Konveyör Rulosu Nedir ?

Konveyör Rulosu Nedir ?

1. Konveyör Dönüş Rulosu: Kullanım amacına göre konveyör bandın alt ve üst kısmında bulunur. Düz konveyörlerde üst kısımda yer almaktadır.
Dönüş rulolu konveyörler genellikle taşıt yüklemelerinde ve toplu yük aktarmalarında kullanılır.
2. Konveyör Taşıyıcı Rulo: Taşıyıcı rulolar, malzemenin taşındığı konveyör hattının üst kısmında bulunur ve genellikle tekneleşmeyi sağlamak amacıyla üç parçadan oluşur. Bazı seyyar ve genişliği 400 mm altında olan bantlar için taşıyıcı rulolar iki parçadan oluşurken; bant genişliği 1400 mm 'nin üzerindeki bantlarda bu tür rulolar beş parçadan oluşur.
A- İkili Grup Taşıyıcı Rulo: Bazı seyyar konveyör ve bant genişliği 400 mm altında olan bantlar için taşıyıcı rulolar iki parçadan oluşur. Rulolar arası mesafe 1,2-1,5 metre olmalıdır. Gerilme kuvvetinin yüksek olduğu yerlerde rulolar arası mesafeyi arttırmak,düşük olduğu yerlerde ise azaltmak gerekir.
B. Üçlü Grup Taşıyıcı Rulo: Üçlü grup taşıyıcı rulolar; üst taşıyıcı destek rulolarıdır. Taşıyıcı rulolar,malzemenin taşındığı üst kolda bulunur ve genellikle tekneleşmeyi sağlamak amacıyla üç parçadan oluşur. Genelde merkezden birbirine uzaklığı 750 ve 1250 mm ve yükleme noktasında 250 ve 350 mm olarak monte edilir. Gerilme kuvvetinin yüksek olduğu yerlerde rulolar arası mesafeyi arttırmak,düşük olduğu yerlerde ise azaltmak gerekir.
Konveyör rulo hesabı yapılırken, taşıyıcı ruloların toplam boyu veya dönüş rulosu boyu bant genişliğinden 100-200 mm daha uzun olmalıdır.

Etiketler : konveyor, rulo

Yorumunu Bırakın